„КАПАНА ФЕСТ 2018“ – ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА


През 2016г. дойдох да уча в Пловдив и едно от първите неща в списъка ми беше да посетя арт квартал Капана – мястото, което е пълно с магазинчета на различни творци, нестандартни и уютни кафенета, стени с живи графити и весели знаменца над улиците.

Трябва да си призная (с риск да прозвуча глупаво), че заради името на това невероятно място, първоначално се страхувах да не се изгубя в него и да не остана там завинаги, което като се замисля не би било никак лошо.

Разглеждайки различните магазини и любувайки се на неповторимите ръчно изработени красоти, тайно си мечтаех да има магазинче и с моите творби, но някак не събирах смелост да заговоря за това с продавачите и всичко оставаше в моите мисли и в тези на близки приятели, с които споделях мечтата си…

Забелязала съм, че когато много силно искам нещо, без да се усетя винаги работя, за да го постигна, така стана и с тази моя мечта. Просто бях споделяла на различни хора, които радвайки се на моята страст са запазили думите ми в ума си и в точния момент магията се случи!

Подробностите биха удължили много историята и за момента ще ви ги спестя, преминавайки към новината, че вече има мои ръчно рисувани чаши, чанти, дрехи и медальони с истински цветя в магазин ArtCloud (Йоаким Груев №6 Пловдив, България; зад Халите). В него ще откриете и творби на други творци, но черешката на тортата са дизайнерските ръчно рисувани кецове, изработени от висококачествен каучук и естествена кожа…с две думи ТОПЪТ за ценителите на обувки.

И сякаш не беше достатъчно, че ще има мои прекраснотии* в Квартала на Изкуствата, но всичко това се случи дни преди „Капана Фест 2018“. Едновременно на мен и на собствениците на ArtCloud ни хрумна, че по време на феста мога да рисувам на живо пред магазина и така премъквайки три големи торби с художествени материали бяхме готови да посрещнем едно от най-вълнуващите събития за всички творци и любители на изкуството!

Енергията през тези три дни беше невероятна, което си личи и по тениската, ризата и чантата, които успях да нарисувам, превръщайки ги в нещо уникално и различно! Запознах се с много хора, които се спираха при мен, но ще си призная, че най-любими ми бяха дечицата, които проявиха супер интерес. Мисля си колко хубаво би било един ден да съм причината за това, някое от тях да започне да рисува, спомняйки си за „какичката с червена коса, която си рисува нещо пред някакъв магазин”.

И така приятели мечтите се сбъдват, разбира се с много работа, упоритост и помощ от други добри хора, които сте докоснали с ентусиазма и вярата си!

П.П. Съжалявам ако мислите ми са объркващи, но все пак моят талант е да рисувам, а относно статията нямам търпение да я публикувам и затова не е поправена от компетентен редактор…ще трябва да се задоволите с моите „завидни” писателски умения.


Речник:

• Прекраснотии- в повечето случаи ръчно изработени и рисувани предмети, излъчващи силна красота и неповторимост.

2 Responses

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *